facebook instagram
-- Contact -- Blog -- Over ons

Isoleren tot een isolatiewaarde van Rc 8,5

Een nieuw rietendak gedekt op de SlimFix riet+ isolatieplaat van Isobouw. Deze isolatieplaat is er in verschillende diktes te verkrijgen, de bewoners van deze woonboerderij in Leuvenheim kozen voor de isolatieplaat van 22cm dik. Deze geeft samen met het nieuwe rietpakket een isolatiewaarde van Rc 8,5. Ter vergelijking: een rietendak gedekt volgens de schroefdak methode op een standaard spaanplaat geeft een isolatiewaarde van Rc 1,5 Meer informatie vindt u op de website van isobouw: https://www.isobouw.nl/nl/producten/hellend-dak-isoleren/slimfix-rietplus-hellend-dakisolatie/

monumentale boerderij in Leuvenheim

Even een paar zonnige foto’s van deze mooie monumentale boerderij in Leuvenheim

Nieuwbouw zoogkoeienstal

Afgelopen zondag zagen we voor het eerst in lange tijd eindelijk het zonnetje weer eens, een mooi moment om op pad te gaan met de camera en wat mooie plaatjes te schieten van dit bijzondere project. In oktober en november hebben wij een kleine 5 weken gewerkt aan het rietendak van deze schitterende zoogkoeienstal. Een compleet nieuw gebouwde stal, maar met veel authentieke details. De dakconstructie bestaat uit een geïsoleerde dakplaat met daarop regels en panlatten, het rietendak is dus ook weer op de traditionele manier gedekt.

Het schroefdak

Afgelopen juli hebben wij aan de Markeloseweg in Laren het rietendak van deze boerderij compleet vernieuwd. Ook voor dit dak is er weer gekozen voor een gesloten constructie (het schroefdak). Bij de gesloten constructie wordt het riet geschroefd op een dichte houten ondergrond (plaatmateriaal). Ook wordt er een dampdichte folie aangebracht die voorkomt dat het woonvocht in het rietpakket condenseert. Dit is vandaag de dag de meest toegepaste onderconstructie. De reden is dat het zeer brandveilig is en een goede isolatiewaarde heeft. Dit komt de brandverzekering en uw energienota weer ten goede. Voordelen: • Het riet werkt mee aan de isolatiewaarde (Rc=1,25 en hoger). Kan voldoen aan de nieuwste bouwregelgeving bij vernieuwen van rieten daken. (mede afhankelijk van de gekozen onderconstructie) • Hoge brandveiligheid. (verzekeren voor de prijs van een pannendak). • Binnenzijde keurig afgewerkt (geen stof, geen tocht).

Schaapskooi Bekcum

In februari hebben wij in opdracht van Hulshof Bouw en Landgoed Twickel deze schitterende schaapskooi in Beckum gedekt.

Renovatie woonboerderij warnsveld

Renovatie woonboerderij Gorssel

Renovatie woning Barchem

In het voorjaar van 2015 hebben wij het rieten dak van deze woning in Barchem compleet vernieuwd.
Het dak van ruim 300m2 hebben wij gedekt met eerste soort Kalenberger riet, kwalitatief goed en mooi riet van Hollandse bodem.

Naast het opnieuw dekken van het rieten dak hebben wij ook deze kap volledig geïsoleerd en voorzien van watervast verlijmde spaanplaten. Het…

De combinatie riet-pannen

Het verhaal achter de combinatie half riet half dakpannen

Renovatie schuur annex werk-/kantoorruimte

De afgelopen drie weken zijn wij bezig geweest met de renovatie van deze schuur aan de Markeloseweg in Laren (gemeente Lochem).

Omdat het gehele rieten dak aan vervanging toe was, hebben wij de schuur direct rondom in de steigers gezet. 
Het steiger staat er niet alleen voor de veiligheid maar ook om makkelijker en sneller te kunnen werken. Ook he